INGREDIENTAI: 1 ir 1/3 kilogramo kiaulienos sprandinės
1 vienetas kivių
0.5 vieneto citrinų
2 šaukštai paprikos miltelių
1 šaukštas sojos padažo (nebūtina, bet labai tinka)
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis svogūnų mitelių (arba 1 smulkintas svogūnas)
1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 išspaustos skiltelės česnako)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos sprandin3 supjaustyti vidutinio stambumo gabalėliais.
2.
Juos sudėti į dubenį, pabarstyti druska, paprikos milteliais, svogūno milteliais, česnako milteliais, pipirais ir aitriosios paprikos milteliais. Supilti sojos padažą ir iš citrinos išspaustas sultis, gerai išmaišyti. Dėti į šaldytuvą marinuotis bent 3 valandoms (galima ir per naktį).
3.
Tada nulupti kivį, supjaustyti smulkiais griežinėliais, sudėti ant mėsos ir rankomis gerai permaišyti. Palikti marinuotis iki pusvalandžio.
4.
Nurinkti nuo mėsos kivių gabalėlius. Sunerti mėsą ant iešmų.
5.
Kepti šašlykus ant karštų žarijų (ar orkaitėje ant grotelių) iki kol bus minkšti ir iškepę.
Patarimai:
•
Visi prieskonių šaukštai ir šaukšteliai naudojami nubraukti, t.y. be kaupo.
•
Kopūsto salotos, kurias patiekiau prie šašlyko, gamintos taip - smulkiai tarkuotas kopūstas sumaišytas su druska, cukrumi, šlakeliu acto ir pora šaukštų aliejaus. Viskas pagal skonį.
•
Skanu tiekti su marinuotais svogūnais.